Ach mistrzynią kuchni się nie czuje ale jest to dla mnie środowisko bardzo przyjazne i bezpieczne:) Tworzę z pasją, lubię to i podobno jestem w tym niezła...:) Czytajcie, gotujcie, pieczcie, smażcie wraz ze mną, korzystajcie z całego mojego doświadczenia jeśli tylko macie na to ochotę:). SMACZNEGO!
środa, 9 lipca 2014
Konfitura z winogron
Ja do Biedronki a tu winogrona za niecałe 4zł za kg, no to jak nie wziąć 1kg i tak zupełnie przy okazji nie poczynić konfitury?:)
potrzeba:
1kg winogron - te bezpestkowe więc obyło się bez drylowania
2 szklanki cukru
sok z całej cytryny
kroki:
Winogrona zasypałam cukrem i skropiłam sokiem z cytryny, zamieszałam i wstawiłam do lodówki. Po kilku godzinach zagotowałam, gotowałam kilka minut, wszystko zależy od konsystencji jaką chcemy uzyskać, luźny sos czy gęsty dżem. Gorące wlałam do słoiczków, nie pasteryzowałam.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz