wtorek, 3 czerwca 2014

podrabiam TARTARE:) twarożek z orzechem włoskim



Ceny w sklepach za byle co dobijaą, a jak jeszcze się postudiuje składniki a w nich pół tablicy Mendelejewa, to ja juz wolę sama, bo proste to, przyjemne i smaczne:)



zdjęcia przy okazji:)



potrzeba:
25dkg zwykłego twarogu białego no powiedzmy półtłustego
2-3 łyżki masła
orzechy włoskie - garść dwie jak kto lubi - u mnie orzech włoski często bo mam własne drzewo z którego ambitnie co roku zbieram plony:)

kroki:

Do miski blendera wrzuciłam twaróg i masło posoliłam, popieprzyłam i zaczęłam miksować, orzechy posiekałam nożem, nie blendowałam bo lubię większe kawałki. Całość jeszcze doprawiłam włożyłam do lodówki żeby ściągnęło, PYSZNY:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz